Thailand – maart 2023

We trekken er weer op uit. 22 maart vertrekken we voor ruim twee weken naar Thailand voor twee verschillende projecten.

Het eerste project is ons niet onbekend. Al enkele malen bezochten we de tehuizen waar meisjes verblijven die in het verleden seksueel misbruikt zijn. Baan Pak Ping, de stichting die op zeer professionele wijze deze meisjes opvangt en hen helpt terug te keren naar de maatschappij en indien mogelijk ook terug naar hun familie.

De schoolvakanties zijn meestal rustige periodes voor de meisjes. Met onze Art for All activiteiten brengen we vreugde en blijdschap maar tegelijk ook een stuk herstel en versterking van het zelfbeeld en eigenwaarde.

Het tweede project is voor ons helemaal nieuw, het is een stichting die opkomt voor de Bergstam ‘Karen’.Karen is één van de verschillende bergstammen die zich vanuit de buurlanden lange tijd geleden in Thailand heeft gevestigd. Karen leeft nog steeds in een ondergeschikte positie.We willen de bergstam via onze creativiteit stimuleren en ook hun eigenheid en etnische identiteit versterken.

Met dank aan ieder die nog steeds trouw deze initiatieven mogelijk maakt en waar mogelijk ook voor ons bidt.

De reis zelf is weer een zware dobber want de prijzen zijn zeer uiteenlopend en de goedkopere reizen vragen veel energie van de reizigers. We maken er hoe dan ook het beste van!

Wim Engels, voorzitter en projectleider van deze missie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *