Sri Lanka 2009


In januari was Susanne Visser voor Art for All in Sri Lanka.

Tekentalenten
Naar Sri Lanka, samen met een groep vrijwilligers, waaronder een medisch team en spelbegeleiders op weg naar Home of Hope in Digana. Na een lange vermoeiende reis en een paar dagen aan de kust, komen we aan op onze plek. Home of Hope, een tehuis voor kinderen uit het oorlogsgebied in het noorden. Hier groeien ze samen op met kinderen van verschillende achtergrond. Veel van hen zijn wees of kunnen niet terug naar hun familie vanwege de oorlog.

Vol verwachting klopt mijn Art for All hart. Hoe zouden de kinderen zijn? Misschien verlegen, vinden ze de ideeën die ik heb wel leuk? Is het niet te kinderachtig voor de grotere kinderen? Zo spookt het door mijn hoofd. Maar ze overtreffen mijn verwachtingen op alle fronten. Ja, in het begin aftastend maar na een dag samen werken is het ijs gebroken. En wat een tekentalenten! Ze genieten van hun maskers maken en straat van je dromen schilderen. En de grotere kinderen ontwerpen ook vlaggen met een écht logo.

Kippevel
Ons thema is de ark van Noach en elk kind kiest een lievelingsdier om uit te beelden. Wat een prachtig resultaat toveren ze uit hun kwast en andere materialen. Na twee en halve week komt het hoogtepunt: de dierenkostuums worden aangetrokken voor de PARADE. “A piri piri toemba” is het salvo dat door de lucht klinkt en uit 78 kinderkeeltjes komt…..kippenvel!

Het dorp loopt uit. In de polikliniek leggen de artsen hun werk neer en alles en iedereen komt kijken en meedansen met de kinderen van Home of Hope. Wat een kleurrijke stoet! Tijdens ons afscheidsfeest wordt de vraag gesteld aan de kinderen: “Wat vonden jullie nu het fijnste van deze weken?” Uit alle kindermonden klinkt: “Painting!!!” Toen moest ik een traantje wegpinken.

Susanne Visscher

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *