Roemenië 2003


In augustus 2003 zijn we in Moldavie in Roemenie geweest.

Deze keer was het team van Art for All in Lasi bij de Russisch Moladavische grens. Opnieuw met onze bus uit Harderwijk, zuchtend door zijn veren 5001.6 km gereden! Even slikken en je adem inhouden als je door de Karpaten rijdt over een `soort` weg zonder vangrail en interessante afgronden! Binnen de hulpprojecten van World Vision konden we in een school voor 4 dorpen de boel op stelten zetten. Met 500 werkelijk heel arme kinderen hebben we feest gevierd met verf, papier, kwasten, scharen, zagen en de hele mik mak. En dat hebben we uitbundig met alle registers open gedaan.

Het dorp van je dromen
Het thema deze keer was `Het dorp van je dromen`. Elke dag gaven we de kinderen gelegenheid te dromen over hoe zij tegen een dorp aankijken. Wat vind je belangrijk? Daar kwam heel wat uit, zoals een klein jongetje die zei “ik wil een huis van ijsjes”. Fantastisch dat hij dat durfde te zeggen. De dag begon met de poppenkast. Het verhaal van het verloren schaap was favoriet. Aansluitend mochten de kinderen dat thema gebruiken in hun werk.

De medewerking van de priesters en de burgemeester was geweldig. Hij bood ons 4 paarden en wagens aan voor de optocht. Daar maakten we dankbaar gebruik van. Mooi voor de door de kinderen gedecoreerde burgemeester en de kleine kinderen.

De slotparade: een droom!
Het gezicht van 1 km kinderen die blij over een weg slingeren gehuld in uitbundige kleuren is iets waar je nooit aan gewend raakt. De opmerkingen van de onderwijzers die meewerkten! “We wisten niet dat je met zo weinig en gewoon spul zulke dingen kon maken. Wij gaan het ook doen!”. Het vuur is aangestoken. Wij zijn weg, maar het werk gaat door. Het zaad is geplant, laat het maar opkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *