Roemenië 2002


Met Art for All hebben we gewerkt met een plaatselijk project van de organisatie World Vision. In dit World Vision project ontvangen 1000 gezinnen hulp. Dat is 4823 mensen waarvan 2135 kinderen. Ze werken aan reintegratie van weeskinderen terug in gezinnen, hulp aan weestieners van 14-18 jaar om zelf in de maatschappij te kunnen staan, psychologische en practische hulp aan moeders om niet in wanhoop hun kinderen te vondeling te leggen. Dan is er de blauwe lijn: een telefoon service voor kinderen die misbruikt of mishandeld worden.De helpers zijn speciaal getrainde vrijwilligers en zo doen ze nog veel meer.

Onze bijdrage

Deze foto’s laten u iets zien van de kunst die de kinderen hebben gemaakt. Konden we u de rest maar laten zien. Met een team van 6 kunstenaars hebben we 2 weken in 2 dorpen met 300 kinderen gewerkt. Daar hebben we o.a. gebruikt wat u aan ons gegeven heeft. De kinderen en wijzelf hebben genoten. Het project mag wel zeer geslaagd genoemd worden en zeker voor herhaling vatbaar.

U had die geconcentreerde snoetjes bezig moeten zien. De trots waarmee ze met hun product in de parade liepen om het aan iedereen te laten zien. De dankbaarheid van de burgemeester en het hoofd van de school. Even de grauwe sluier van het bestaan die ook voor kinderen vaak heel moeilijk en ingewikkeld is vergeten.