Planning komende tijd

Zoals het er nu uitziet gaat een team van Art for All eind oktober naar Moldavië, een buurland van Oekraïne. Een voorganger daar heeft zich het lot van vele vluchtelingen aangetrokken. Daarnaast had hij al een uitgebreid werk onder verschillende groepen kinderen. Als team gaan we een week voor de vluchtelingen werken en ook een week met de kinderen, waaronder ook in een tehuis voor kinderen met een mentale of fysieke beperking. De voorganger was bij ons op bezoek en het lijkt te klikken. Het plan is 21 oktober te vertrekken en 4 november terug te keren.

April 2023 worden we uitgenodigd om een week te werken in een tehuis voor slachtoffers van seksueel misbruik. De organisatie noemt Baan Pak ping en is gelegen in Chiang Rai Thailand. Aansluitend zouden we werken met een organisatie die zich de situatie van één van de bergstammen aantrekt. Het terrein heeft een aantal gebouwen die gebruikt kunnen worden en waar het team ook kan logeren. Uitdaging is wellicht dat er geen elektriciteit en geen stromend water is. Ook de reis naar het bergdorp zal niet vanzelfsprekend zijn.

Verder is dokter Cybil, uit Bidar in India onlangs op bezoek geweest. Daar zijn we in het verleden al eens op project geweest, onder anderen in een melaatsendorp. Enkele van de bewoners van het melaatsendorp zijn ondertussen overleden. Er worden nu nog een vijftigtal mensen opgevangen en ondersteund. Dokter Cybil heeft verder ook nog een tehuis waar de kinderen van melaatsen worden opgevangen. Er verblijven ongeveer veertig kinderen. Het tehuis wordt door Tearfund België ondersteund. We zijn volgend jaar oktober uitgenodigd om daar op project te gaan. Dit bekijken we nog eens met ons bestuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *