Beste sympathisanten van Art for All

Beste sympathisanten van Art for All,

Het is dit tweede jaar nog wel erg stil in het Art for All gebeuren. Ik moet jullie wellicht niets van de oorzaak vertellen. Er gaat geen moment voorbij of dat vervelende woord is weer te horen. Ieder heeft ook zo zijn mening over wat wel en niet moet gebeuren. Maar als Art for All kunnen we het niet meer dan gewoon ondergaan en geduldig afwachten en nieuwe wegen zoeken.

Het is een jaar van veel plannen, maar al evenveel weer opbergen. Zo was er een reis gepland naar de vluchtelingenkampen in Koerdisch Irak.
In eerste instantie afgelast door de moord op die Iraanse kolonel in Irak. Het vliegveld waar we zouden landen was daarna ook vanuit Iran gebombardeerd.

Weliswaar zonder veel schade. Daarna kwam dat andere, weet je wel. En dus weg plannen voor Irak. Een zeer beperkt initiatief waar ik aan zou meewerken in Bidar, India. Een oog hospitaal en melaatsen dorp, waar we een aantal jaar gelden waren. Mijn eigen oogarts had de tickets al besteld en betaald maar je kan het al raden. Gelukkig zijn die tickets terug betaald.

Een project op het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos werd eerst afgeblazen omwille van de agressie van de plaatselijke bevolking jegens hulpverleners. Maar door een voor het blote oog onzichtbaar iets moest ook dat naar de koelkast of vrieskist. We wachten nog op terugbetaling van de tickets. Wie had gehoopt dat het na een paar maanden allemaal wel weer normaal zou worden werd steeds duidelijker dat het nog wel even zou duren.
En kinderkamp in een Roma dorp in Roemenië van Hartslag, waar Art for All zijdelings mee verbonden is, kon ook niet doorgaan vanwege dat moeilijk woord. Het project Molukken van oktober werd doorgeschoven naar betere tijden.

Maar dat alles ontneemt ons niet de passie om in de toekomst, misschien op nieuwe manieren, mensen weer te stimuleren creativiteit te gebruiken om de ellende even te vergeten en mogelijk zelfs een creatieve uitweg uit die ellende te vinden. Creatief zijn stimuleert het creatief of lateraal denken. Ondertussen brengen we natuurlijk ook kleur en plezier.

Kon Art for All maar eens pandemische vormen aannemen. Niet dat onze organisatie zozeer moet groeien maar dat vreugde, blijdschap en creativiteit de wereld zou mogen veroveren.

Wim Engels, voorzitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *