Projecten 2016

2 – 25 mei 2016 – Oeganda, Mukono

Een 5 koppig team, waaronder 1 stagiaire, is onder leiding van Suzanne Visscher terug gekeerd.
Ze gingen versterking bieden en plezier brengen in het kinderwerk van Piet en Pita Buitendijk. Al meer dan 20 jaar zetten zij zich in voor vondelingen kinderen. Soms gevonden in een vuilniszak langs de weg. Het is een mega gezin geworden. En met het groeien van de leeftijd groeit wat er nodig is voor scholing, zorg, opvoeding etc. Wat er gebouwd wordt doen ze allemaal met elkaar. De oudere kinderen leren een beroep. Ook de kinderen uit de omgeving zijn welkom op hun school.
Het werk heet Noah’s Ark.
Het team werkte met ongeveer 100 kinderen per dag.
Het thema is ‘van Waardeloos naar Waardevol’.

10 nov – 1 dec 2016 – Project Rwanda, Kigali.

Op 10 november vertrekt er weer een team op uit om met verf, spel, verhaal en allerhande creativiteit meer kleur aan deze wereld te geven.
Deze keer, net als 7 jaar geleden, in de stichting Geloof Hoop en Liefde voor Rwanda.
Een kleine NGO met eenvoudige projecten, naaischooltje voor weeskinderen, brommer rijbewijs voor jongens, sportclubs voor straatkinderen….
Al ons vervoer ter plaatse moet met de brommer-taxi, te voet, of openbaar vervoer.
Een NGO zonder eigen auto`s, prachtig toch?
Het team bestaat uit Wim en Jenny Engels-Verplanke, Patricia Dam, Dominique en Agnes Knockaert-Jonkheere en Helene Pruyssen.
Drie nieuwe krachten en drie met meer ervaring, maar allemaal creatief en enthousiast.
Wil aan ons denken en voor ons bidden. Afrika is steeds weer verassend, afspraken maken niet eenvoudig en hygiëne nèt iets anders dan bij ons.